Huller i tænderne

Huller i tænderne også kaldet caries, opstår hvis plak (bakteriebelægninger), ikke børstes væk regelmæssigt. Bakterierne i plakken frigiver en syre, der ætser tandens emalje over tid.

Hvis et hul ikke bliver lavet, vil det blive større.

Ved regelmæssigt eftersyn opdager tandplejeren/tandlægen, hvis der er huller. Mange huller opdages før man selv kan mærke det. Ofte kan man først mærke et hul, når hullet er blevet så stort, at det er tæt på tandens nerve. Når et hul er tæt på nerven, er der risiko for at tanden skal rodbehandles. En rodbehandling svækker tanden væsentlig. Opdager man i stedet hullet i tide kan man nøjes med en fyldning som er mindre belastende for tanden.

Symptomerne på et hul i en tand kan fx være: isninger ved kulde, varme, surt eller sødt.

Huller i tænderne kan opdages på røntgenbilleder længe før der opstår symptomer. Derfor er det vigtigt at supplere undersøgelsen med røntgenbilleder fra tid til anden, da de er et vigtigt redskab for din behandler, så de kan opdage huller i tænderne mens de endnu er meget små.                 

Pris: Du får altid et prisoverslag


Kontakt os for tidsbestilling eller spørgsmål om huller i tænderne og priser

Ønsker du at bestille tid klinikken i Hvidovre, eller har du spørgsmål til huller i tænderne eller vores priser, kan du altid kontakte os.

Vi glæder os til at tage godt imod dig og til at give dig en skånsom og effektiv behandling, når du besøger os på Hvidovreklinikken.

Skriv til os

[gravityform id=1 title=false description=false ajax=true tabindex=49]