Tandrodsrensning i Hvidovre


En tandrodsrensning er en behandling, hvor vi fjerner bakterier og tandsten fra tandkødslommerne. Formålet med behandlingen er at forhindre, at bakterier angriber tandknoglen, så tænderne mister deres fæste – en sygdom, der er kendt som parodontose.

På Hvidovreklinikken kan vi tilbyde en både effektiv og skånsom tandrodsrensning, der forebygger yderligere bakterieangreb, som på sigt kan føre til løse tænder.

Tandrodsrensning er et forholdsvist simpelt indgreb

Sådan foregår en tandrodsrensning


Inden en tandrodsrensning vil vi måle dybden på tandkødslommerne – mellemrummene mellem tænder og tandkød. Er lommerne mellem 3-5 mm i dybden, er det et tegn på parodontose, og der vil således være en risiko for, at bakterierne i tandkødslommerne på sigt angriber og nedbryder tandknoglen.

Det er vigtigt at standse og begrænse parodontose tidligt i forløbet, da sygdommen med tiden kan give løse tænder, som til sidst falder ud, fordi tandknoglen går til grunde, så tænderne ikke længere har noget at sidde fast i. Vurderer vi, at tandkødslommerne er så dybe, at der er tale om parodontose, vil vi derfor foretage en tandrodsrensning for at fjerne bakterierne.

Selve tandrodsrensningen foregår ved, at vi fjerner tandsten og bakterier i tandkødslommerne for til sidst at afglatte rodoverfladen. Afhængig af omfanget af bakterier og tandkødslommernes dybde vil vi gentage behandlingen over flere omgange.

En tandrodsrensning er dog et forholdsvist simpelt indgreb, og der er som regel ikke smerter forbundet med behandlingen. Er tandkødslommerne meget dybe, kan det dog være nødvendigt at lægge en lokalbedøvelse. Vi vil selvfølgelig altid tage en snak med dig inden en eventuel tandrodsrensning, så du har det fulde overblik over behandlingen og dens omfang.

Sådan forebygger du parodontose – og undgår tandrodsrensninger


Selvom en tandrodsrensning ikke er en meget kompliceret behandling, er det altid bedre at forebygge end at behandle. Og da parodontose er en kronisk tilstand, der nok kan holdes under kontrol, men som ikke kan behandles, er der god grund til at forebygge sygdommen.

Forebyggelsen består først og fremmest i en god mundhygiejne. Børst derfor dine tænder to gange dagligt og supplér med tandtråd eller lignede hjælpemidler til at holde rent mellem tænderne. Det er også vigtigt, at du ikke forsømmer de regelmæssige tandlægebesøg, da vi som tandlæger og tandplejere er uddannet til at opdage tandkødsbetændelse og andre tidlige tegn på parodontose. Vi kan også rådgive dig om rengøring af tænder og tandkød, så du undgår tandrodsrensninger i fremtiden.

Kontakt os for tidsbestilling eller spørgsmål om tandrensning og priser

Du er altid velkommen til at kontakte os hos Hvidovreklinikken, hvis du har spørgsmål om parodontose og tandrodsrensning.

Skriv til os